115

Bærekraft i boks.
MFT festemidler skifter fra plast til kartong

MFT tar et stort steg fremover og vil spare verden for 70 tonn plast hvert år.
– et viktig bidrag til grønn omstilling av norsk byggevarebransje.

Av Hikoki Power Tools AS

Line Øfsdahl Otnes

Hikoki Power Tools AS

19. april 2024
Miljøvennlig emballasje i kartong
Miljøvennlig emballasje i kartong
Miljøvennlig emballasje i kartong
Miljøvennlig emballasje i kartong
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240425075004513.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20240425075004513.jpg?maxwidth=2000
Miljøvennlig emballasje i kartong
Miljøvennlig emballasje i kartong
0

I en verden som stadig streber etter bærekraftige løsninger, tar merkevaren MFT et stort steg fremover ved å bytte ut tradisjonelle plastbokser med miljøvennlig kartongemballasje for sitt sortiment av festemidler. Endringen forventes å spare verden for 70 tonn plast hvert år – et viktig bidrag til grønn omstilling av norsk byggevarebransje.


Bærekraft som kjerneprinsipp

MFT har lenge vært kjent for innovasjon og kvalitet innen festemidler. Med skiftet til kartongemballasje, beviser selskapet at det er mulig å kombinere effektivitet med miljøansvarlighet. «- Kartongen som brukes er 100 % resirkulerbar og produsert av trevirke fra skogsområder som forvaltes på en bærekraftig måte. Det kjennes godt for samvittigheten.», sier Line Otnes, som jobber som Markedsansvarlig i HiKOKI Powertools Norway AS.

803
TrueFalsec-165

En lengre prosess går mot slutten

I 2021 tok Hikoki Power Tools Plastløftet og forpliktet seg dermed til å kutte all unødvendig bruk av plast i sine produkter, herunder MFT festemidler. Første del av prosessen innebar å bytte ut alle småpakninger i plast før turen kom til boksene. Flere kjedekunder ble involvert i prosessen og hadde gode innspill underveis i prosessen. 

«- Overgangen fra plast til kartong vil være sluttført i løpet av 2024.», sier Line videre.

469

493
true
TrueFalsec-165
0

Grønt Punkt Norges Plastløfte

Plastløftet har som målsetting at Norge innfrir EU sitt mål om at 50 % av all plast skal materialgjenvinnes innen 2025. Alle bedrifter som tar Plastløftet, setter seg ambisiøse mål for hvor stor andel av egen emballasje som bør være laget av resirkulert plast innen 2025 og deretter nye mål for 2030.

Se også filmen "Emballasjepraten" med Thomas Kristensen, Administrerende Direktør i HiKOKI Powertools Norway AS.


Funksjonaliteten er fremdeles trumfkortet

Det har vært viktig for MFT at håndverkerens behov ble ivaretatt ved overgang til ny emballasje – siden vi vet at de stiller høye krav. Underveis har derfor ulike kartongformater gjennomgått endeløse testinger i all slags vær for å sikre at kvaliteten er mer enn god nok. På grunn av fiberstrukturen i kartongen er den i praksis like solid som de fleste plastbokser. 

«- Funksjonalitet er helt avgjørende for at den nye emballasjen skal fungere for kundene», sier Line Otnes, som mener at nordmenn ønsker å velge bærekraftig, men at det ikke alltid er like enkelt. «Hele produksjonen vår er nå lagt om slik at all emballasje kan gjenvinnes, samtidig som de fortsatt er brukervennlig for kundene våre», fortsetter hun.

Miljøgevinster

Ved å erstatte plastbokser med kartong, bidrar MFT til å løse et presserende miljøproblem. Plastforurensning er en av de mest alvorlige truslene mot våre økosystemer, med milliarder av tonn plast som ender opp i verdenshavene hvert år. MFTs initiativ reduserer avfallsmengden og bidrar til å minske produksjonen av ny plast, som er basert på ikke-fornybare ressurser som olje.

Miljøvern i praksis

MFTs nye kartongemballasje er ikke bare et skritt i retning av bærekraft, men også en invitasjon til håndverkere og forbrukere om å bidra til å beskytte miljøet. Ved å velge MFT festemidler, kan de direkte bidra til redusert plastforbruk og støtte sirkulærøkonomien. Dette understreker viktigheten av bevisste valg i hverdagen og hvordan enkle handlinger kan ha stor innvirkning på miljøet.

"- Overgangen fra plast til kartong er absolutt et skritt i riktig retning. Alt for mykje plast blir ikkje resirkulert og havner på feil plass. Det er godt å vere med å bidra til at plastforbruk på verdensbasis går ned. Eg som håndverker har bedre samvittighet og med kvaliteten som er på nye kartongene så er det ikkje noko å lure på.", sier Runar Kleiv, som driver eget tømrerfirma i Vest-Telemark.

Flere fordeler

I tillegg til å inneholde resirkulerbar kartong, er også MFT nye emballasje en bedre emballasje av andre grunner.

  • For det første kan den flatpakkes fra produsent til fabrikk – noe som ikke er mulig med plastbokser. Dermed sparer vi miljøet for mange trailerlass ekstra transport siden mer emballasje får plass på hver trailer.
  • For det andre reduseres svinn i butikk – siden hver pakning kan forsegles – noe som ikke er like enkelt å få til med plastbokser. 
  • For det tredje innebærer ny kartongemballasje at flere flater kan inneholde relevant produktinformasjon – som innebærer at håndverker og forbruker enklere kan velge riktig produkt til arbeidsoppgaven som skal løses

Fordi alt henger sammen

“- Begrepet "Bærekraft i boks" er ikke bare et slagord, men et tydelig veiskilt som mot en grønnere og mer bærekraftig industri”, sier Markedsjefen og innrømmer at hun er svært spent på å se om flere aktører innen festemidler snart vil følge etter. 

“-Jeg håper jo virkelig det”, smiler hun.


https://www.youtube.com/embed/iXInXJSpk1c

Se også videoen "Bærekraft på boks" på Youtube.

8605
TrueFalsec-165
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190128173645686.png #FFFFFF
Les også